Anneco van Haarlem

Even voorstellen

Mijn naam is Anneco van Haarlem (1964), ben vrijgezel en sinds september 2010 werkzaam als zendelinge.

In oktober 2009 ontmoette ik Peter en Annemarie Maris van de stichting Leven in Albanië en dat klikte. Zij nodigden mij uit voor een gesprek met de stichting en daaruit is een samenwerking tot stand gekomen. Ik werk nu onder de vlag van de stichting Leven in Albanië en bereik kinderen en vrouwen.

Mijn doelstelling is: Bijbels onderwijs en evangelisatieverkondiging aan Albanese kinderen en vrouwen vooral in Marikaj en Lure.

Ondersteun ons werk en doneer nu via Geef

Anneco vertelt

Vele, vele malen ben ik in Albanië geweest. Sinds 2010 woon ik permanent in Marikaj en doe voornamelijk kinderwerk en vrouwenwerk. Dat betekent natuurlijk ook dat ik de gezinnen regelmatig bezoek.

Als er kinderen geboren worden ga ik op kraambezoek, als er mensen overlijden ga ik op condoleantiebezoek en bij ziekte op ziekenbezoek. Als ik dan bij de mensen ben krijg ik vaak wel een gelegenheid om met hen te bidden en om uit de Bijbel te lezen.

Eén ochtend in de week geef ik les op een christelijke kleuterschool, dit vind ik heerlijk om te doen. Ik vertel een verhaal uit de Bijbel, leer ze liedjes, bid met de kinderen en doe een spel.

Twee ochtenden per week bezoek ik de vrouwengevangenis in Tirana. Ook daar doe ik Bijbelstudie, luister naar vrouwen, bid met ze en vertel hen over Jezus.
Iedere maand ga ik naar het bergdorp Lurë. Daar bezoek ik families en bid veel voor het dorp dat een speciale plek in mijn hart heeft.

Kinderen in Lurë

Kinderen in Marikaj

Albanië anno 2015

Enver Hoxa heeft er tijdens het communistische regime (1949-1991) voor gezorgd dat het land totaal werd afgesloten van de buitenwereld, wat veel armoede betekende. Vanaf 1976 werd tevens elke vorm van godsdienst verboden. Albanië werd het eerste atheïstische land van de wereld. Pas in 1991 werden de grenzen geopend en kregen de mensen weer meer vrijheid. Godsdienst mag weer en de honger ernaar bleek nooit verdwenen... Mijn missie is dan ook om de kinderen van God te vertellen "Laat de kinderen tot Mij komen".