Conny Lampe

Even voorstellen:

Mijn naam is Conny Lampe geb.11-05-1960.

Ik kom al vanaf 1994 in Albanië en heb in diverse regio’s vrijwilligerswerk gedaan in meerdere projecten:

1994-1997 -Shkodra in het noorden van Albanië heb ik mee geholpen in een bejaardentehuis van de staat en in de plaatselijke Evangelie Gemeente.


1999-2019 in de stad Kavaja heb ik samen met een team een centrum voor gehandicapte kinderen opgezet met daarnaast gemeentestichtend werk gedaan.


2020 tot nu: in samenwerking met Stichting Leven in Albanië doen we kinderkampen en evangeliserend werk in Lure, een bergdorp op 6 uur rijden van Kavaje. Daarnaast doe ik vrijwilligerswerk in de jeugdgevangenis en ondersteun ik de lokale kerk.


Ik ken meerdere medewerkers van de stichting, Peter en Annemarie Maris nog uit de tijd dat zij werkten bij Hoop voor
Albanië, en ook Anneco, met wie ik nu in Albanië in het bergdorp Lure werk.


Nu komt alles weer samen .


God geeft visie
Ik merk dat God me visie geeft en Hij brengt mensen samen. Dat is mijn ervaring: als je openstaat voor Zijn stem en leiding dan brengt Hij je daar waar het goed is om te zijn. Dit heb ik afgelopen jaren ook echt zo mogen ervaren. Ik ben dan ook dankbaar voor de samenwerking met Stichting Leven in Albanie en in het bijzonder met Anneco.

Bergdorp Lure
God had dit dorp al jaren geleden op mijn hart gelegd. In 2019 kwam ik er voor de eerste keer en de situatie daar raakte mij. Samen met Anneco brengen we nu het goede nieuws daar. Anneco heeft een hart voor het kinderwerk en is bijzonder trouw, want ze ging er al jaren naar toe. Wat we nu samen doen is heel bijzonder; we vullen elkaar aan, door middel van huisbezoeken , bijbel-open lezen bij mensen thuis en een kinderclub met een zomerkamp bereiken we de mensen.
Ons doel is het hele dorp te bezoeken, huis aan huis en Gods woord te delen. En we gaan zo vaak mogelijk in het zomerseizoen met bezoeken van 3 tot 4 dagen, mede omdat de reis zo’n 6 uur met de 4-wheeldrive duurt. We merken dat God een plan heeft voor dit dorp en de mensen, die er leven.

Kavaja
Dit is de plek waar ik al 20 jaar woon. Ik ben medewerker van de plaatselijke Evangelie Gemeente. Het is fijn om samen met elkaar God te dienen. Kavaja is voor 80% moslim. Ik heb veel kontakten en ben o.a. betrokken bij het vrouwen werk, huisbezoeken, en ik lees ook de bijbel thuis bij aantal vrouwen en geef bijbelstudies.

Jeugdgevangenis in Kavaja
Het is de enige jongens gevangenis in Albanië. Er verblijven jongens van 14-17 jaar.
Het is een voorrecht en vreugde om ze te mogen bezoeken. Ik doe dit samen met een Albanese gevangene voorganger. We mogen de jongens 1 á 2x per week bezoeken. We krijgen de gelegenheid om Gods woord met ze te delen in een speciaal programma voor hen.
We hebben gesprekken, doen spelletjes en vieren we hun verjaardag met taart. Voor sommige is het de eerste keer dat ze dit vieren…. Het is een voorrecht om dit te mogen doen. Als het kan komt een groep van Jeugd met een Opdracht (jonge christenen), die getuigenis geven, spelletjes doen, enz. Het is zo mooi dat we ze mogen vertellen dat God van hun houdt. We bidden dat ze er veranderd uit de gevangenis mogen komen

Noodhulp
Albanië is nog steeds een arm land en ook zie ik dat er veel nood is. Het is mooi om zo nu en dan her en der een voedsel pakket te kunnen brengen. Speciaal voor mensen met een handicap geven we een luierpakket. Die zijn namelijk erg duur en ze krijgen het niet vergoed van de overheid. Het blijft Gods werk; Hij doet het.  

Het is voor mij fijn om samen te werken met st. leven in Albanië om zodoende kansarmen met het evangelie te brengen met een bijdrage voor een volwaardig leven.

Zoti ju bekofte (God zegene je)!

Conny Lampe

Op weg naar Lurë

Eén van de 'kansarmen'