Bergdorp Lura

Vrijdag 28 juli 2017 vertrekken 12 jongelui en leiding van de BGD(Doorn) om samen met 5 jongelui uit een Albanese kerk (Vlashaj) in Lura een kinderkamp te organiseren.

Het dorpje Lura is nog steeds zoals Albanië was jaren geleden. Veel mensen trekken weg naar de stad in de hoop op werk en betere scholing voor hun kinderen. De meesten die in het dorp blijven wonen, zijn juist de armere die niet het vermogen hebben om hun omgeving mee te helpen ontwikkelen.

De mensen in dit dorp hebben ons hart en we proberen hulp te bieden op beperkte schaal. Al een aantal keer hebben we een schoenendoosactie kunnen doen. Kinderen uit Nederland maken een mooie doos met cadeautjes voor kinderen in Lurë. Vaak het enige cadeau wat ze in een jaar krijgen. November 2016 gaan we weer schoenendozen met cadeautjes brengen! We bezoeken diverse gezinnen en steken hun een hart onder de riem en kijken of ze nog wat kleding of schoenen nodig hebben die we uit Nederland ontvangen.

In de winter van 2014/2015 helpen we een gezin van Husan Nika, met drie kinderen waarvan één met een beperking. Het lekke dak repareren we met inzet van lokale werkers zodat dit gezinnetje droog de winter en het voorjaar doorkomt. In dat zelfde jaar stond het huis van één van de armste gezinnen uit de omgeving (Amet en Lindita met zes kinderen) op instorten en ze zouden de winter niet veilig doorkomen. Voor hen is een heel nieuw huisje gemaakt. Dit in samenwerking met Hoop voor Albanië.Anneco probeert iedere maand een bezoek te brengen en is nu ook gestart met kinderwerk. Zo hopen we samen met u aan al deze mensen de liefde en bewogenheid van Jezus te tonen.