Xhesi's rug

We kennen de familie van Xhesi nu al een paar jaar. Ze heeft twee broers en een vader en moeder. Terwijl Xhesi opgroeide van een klein meisje tot een tiener ontwikkelde ze een  ernstige scoliose. Na een operatie ruim 5 jaar geleden was de scoliose voor 90 % hersteld.  

Nu 5 jaar later is er een infectie ontstaan aan de metalen implantaten in haar ruggengraat wat haar pijn geeft en een verslechterde conditie veroorzaakt. Omdat deze infectie is ingekapseld (dit doet het lichaam) kan de antibiotica de infectie niet bereiken. De enige manier is om de metalen implantaten eruit te halen, schoon te maken, te steriliseren en terug te plaatsen.

Omdat we een aantal warme donaties ontvingen van vrienden en stichtingen, zoals onze bevriende 'Stichting Werkgroep Albanië' konden we groen licht geven. Xhesi werd eind juli 2021succesvol geopereerd. 

Xhesi woont nu in de stad omdat het wonen in het dorp zwaar voor haar was. De woonomstandigheden zijn veel beter in het appartement waar ze samen met haar broer die in de stad werkt, woont. Xhesi gaat enkele dagen per week naar Vlashaj, naar het VT centrum. Ze leert daar dingen maar helpt ook anderen. Ze geniet!

We zullen Xhesi blijven volgen en zonodig helpen samen met de mensen ter plekke. Haar vader is eind 2023 overleden. Het is moeilijk voor Xhesi, ze kon erg goed met haar vader opschieten. Toen we haar bezochten en de familie condoleerden zagen we een sterke Xhesi die haar best deed om door te gaan en voor haar moeder te zorgen. Ze zullen vooralsnog in de stad blijven wonen.